Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Venlo

Een periode van zorg en afscheid nemen
De Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg bieden aanvullende hulp aan mensen die ervoor gekozen hebben om thuis, in hun eigen vertrouwde omgeving te willen sterven. U bent misschien zelf ziek, of u zorgt voor een terminaal zieke partner, ouder of kind. U beseft dat er een periode is aangebroken van zorg en afscheid nemen. Een periode die soms moeilijk en emotioneel zwaar kan zijn en waarbij u wellicht extra hulp kunt gebruiken.

Hulp inschakelen van vrijwilligers
Vrijwillige palliatieve terminale zorg is mogelijk bij de cliënt thuis, maar ook in zorginstellingen. De goed opgeleide vrijwilligers bieden ondersteuning. Ze verrichten geen medische handelingen, maar vullen datgene aan wat familieleden en vrienden zelf doen of vervangen de mantelzorg. Zoals hulp bij persoonlijke verzorging, voorlezen of waken. Zo krijgen de naasten de gelegenheid even rust te nemen, een boodschap te doen of ’s nachts rustig te slapen. De vrijwilligers brengen rust en concrete hulp in de zorg die mantelzorgers zelf geven.

Samen van betekenis zijn in de laatste levenfase
Bekijk de animatie en zie hoe beroepskrachten, mantelzorgers en vrijwilligers elkaar versterken. Samen zorgen we ervoor dat niemand alleen hoeft te sterven.

Bekijk hier het filmpje ‘samen van betekenis zijn’