Samenwerking VPTZ en Hospice

 

Op Hospice Mariaweide en VPTZ-Venlo gaan meer samenwerken en
doen in 2021 samen de campagne ‘Mijn laatste levensfase’.

Op 5 januari 2021 zijn zij gestart met informatie over het zorgaanbod van beider organisaties, de inzet van vrijwilligers daarbij en over het belang van tijdige zorgplanning.
Zie hiervoor de website www.mijnlaatstelevensfase.nl.

Op 4 januari 2021 Is in het Dagblad de Limburger een groot artikel geplaatst over de palliatieve terminale zorg in het algemeen en over de samenwerking VPTZ Venlo e.o. en Hospice Mariaweide in het bijzonder.
Zie het artikel ‘Venlose zorgverleners slaan handen ineen.

De Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ Venlo e.o.) en Hospice Mariaweide werken beiden voornamelijk met vrijwilligers. De VPTZ heeft twee betaalde coördinatoren en ongeveer 35 vrijwilligers. Zij bieden ondersteuning aan ongeveer 55 families per jaar in de thuissituatie. De vrijwilligers geven geen medische zorg. Hospice Mariaweide heeft zes gastenkamers en een extra kamer voor acute opnames. Mensen die in het hospice worden opgenomen, hebben een levensverwachting van maximaal drie maanden.
De vrijwilligers die de zorg aan het bed geven, werken samen met professionele verpleegkundigen van de Zorggroep Noord-Limburg. Verder zijn er ook nog vrijwilligers werkzaam als gastdame, in de tuin of in de keuken.