Vrijwilliger worden

 

Er aan bijdragen dat mensen in hun eigen omgeving kunnen sterven.
De vrijwilligers bij VPTZ zijn evenwichtige mannen en vrouwen van alle leeftijden, die goed kunnen luisteren en zich aan kunnen passen aan de wensen van de cliënt. De vrijwilligers die speciaal zijn opgeleid in het bieden van palliatieve zorg en dragen er aan bij dat mensen in hun eigen omgeving kunnen sterven.

Wat biedt VPTZ aan de vrijwilliger?
De hulp die VPTZ biedt aan mensen die een moeilijke tijd doormaken, is van onschatbare waarde. Gewoon ‘er zijn’ kan mantelzorgers en terminaal zieken het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan. Werken als vrijwilliger in de terminale zorg in de thuissituatie geeft heel veel voldoening. Iedere hulpvraag en iedere situatie is uniek en een vrijwilliger kan vaak veel voor mensen betekenen.

Opleiding en begeleiding
VPTZ-vrijwilligers hebben geen speciale opleiding of achtergrond nodig maar volgen wél een basiscursus palliatieve zorg bij VPTZ Venlo vóór ze worden ingezet. Daarnaast zijn er regelmatig themabijeenkomsten en bijscholingen die verdieping geven aan het werk en waarin ruimte is voor onderlinge uitwisseling van ervaringen. De vrijwilligers worden intensief begeleid door de coördinatoren.

Werkgebied
De vrijwilligers van VPTZ Venlo worden ingezet in het werkgebied Arcen – Lomm – Velden –Venlo – Blerick – Steyl – Tegelen – Belfeld – Reuver en Beesel.

Op zoek naar nieuwe vrijwilligers
VPTZ Venlo is op zoek naar nieuwe gemotiveerde mensen om het team van vrijwilligers te versterken. Hoe meer vrijwilligers zich bij onze organisatie aansluiten, hoe meer mensen we kunnen ondersteunen. Spreekt de zorg in de laatste levensfase u aan? Neem dan contact op met onze coördinatoren voor een vrijblijvende kennismaking.

Aanmelden en kennismaken
Nadat wij uw aanmelding ontvangen hebben neemt één van de coördinatoren contact met u op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit gesprek vindt bij u thuis plaats. Als blijkt dat u geschikt ben en voldoende gemotiveerd om als vrijwilliger bij de VPTZ Venlo te starten, dan meldt de coördinator u aan voor de basiscursus.

Goed kunnen luisteren.
• Bent u iemand die goed kan luisteren?
• Kunt u er zijn als dat nodig is?
• Heeft u hart voor een ander?
• Bent u 1 of 2 dagdelen per week beschikbaar?
Dan komen wij graag met u in contact!

 

Bekijk de boodschap van Ruth Jacott aan alle VPTZ-vrijwilligers in Nederland: